Ştirea bombă a online-ului: „Yahoo.ro”

Intr-o discutie amicala cu bloggerul Marius Pahomi, seful Yahoo! Europe a confirmat zvonuri ceva mai vechi, cum ca Yahoo! va intra in Romania, mai intai printr-un centru de cercetare si dezvoltare, iar apoi printr-un portal 100% romanesc.

Competitia dintre Yahoo!, Google si AOL nu se da numai in spatiul online, unde calitatea si numarul serviciilor conteaza foarte mult, ci si offline, in domeniul cercetarii. In spatele serviciilor pe care multi dintre noi le folosesc, de la e-mail la agenda online, de la mesagerie instanta pana la telefonie, se afla sute de oameni care se ocupa cu dezvoltarea lor.
Dupa Google, care a intrat in Romania foarte timid, numai cu serviciile AdSense, in 2003, apoi cu traducerea paginilor serviciilor pe care le ofera, Yahoo! se pare ca nu va incerca marea cu degetul, ci va intra in forta in tara noastra, printr-un centru de cercetare si dezvoltare pentru aplicatii software. stirea a aparut prima data pe blogul lui Marius Pahomi, participant la programul Graduate Interaction Academy in cadrul Mediaedge:cia Global Headquarters din Londra. Intr-o discutie privata pe care a avut-o cu Toby Coppel, Managing Director Yahoo! Europe, acesta din urma a confirmat ca firma americana a analizat deja piata romaneasca si este hotarata sa demareze proiectul la jumatatea anului viitor. Contactati de „Romania libera”, membrii seriviciului de relatii cu presa al companiei au mentionat ca nu pot face nici un comentariu la aceasta informatie. Cu toate acestea, Zoltan Somodi, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor, a confirmat ca o delegatie Yahoo! Europa a venit la Bucuresti in urma cu doua saptamani pentru a discuta cu membrii ministerului posibilitatea deschiderii unui centru de dezvoltarea a programelor software. „Am avut o intalnire cu reprezentantii Yahoo!, care s-au aratat interesati de evolutia si tendintele pietei IT din Romania si de dimensiunea fortei de munca in specializarile automatica, informatica si calculatoare”, a declarat Somodi, citat de Mediafax.
Centrul Yahoo! ar urma sa se ocupe atat de dezvoltarea de aplicatii pentru serviciile oferite de companie la nivel global, cat si de construirea portalului Yahoo! Romania, care se pare ca va cuprinde la inceput cele mai importante servicii ale companiei: E-mail (yahoo.ro si toate celelalte servicii conexe), Messenger, stiri si Vremea. In ceea ce priveste serviciul de stiri, Yahoo! va alege cu siguranta una dintre agentiile de presa locale pentru furnizarea informatiilor. Este de asteptat ca mai multe ziare sa fie contactate pentru a deveni furnizori de informatie pentru versiunea romaneasca a portalului. „Intrarea Yahoo! in Romania este importanta atat pentru compania americana, pentru ca salariile cu care isi va plati angajatii aici sunt mai mici decat in alte tari, dar si pentru piata online autohtona, pentru ca contractele cu Yahoo! pot aduce multe beneficii”, este de parere Alexandru Costescu, analist stabilit in Statele Unite.
Yahoo! are in momentul de fata birouri la Londra si Paris, de unde coordoneaza echipele care lucreaza pentru editiile locale europene din Suedia, Danemarca, Norvegia, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Franta, Germania si Grecia.

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: