Tăriceanu: Taxa auto rămane

Taxa auto de primă înmatriculare nu va fi eliminată, urmând să fie modificate doar anumite aspecte tehnice, în conformitate cu exigenţele Comisiei Europene, a declarat, marţi, primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.

Acesta a subliniat că aceste schimbări vizează doar corelarea valorii în vamă a automobilului cu valoarea lui reziduală, iar taxa rămâne un instrument important de reducere a poluării.

„Nu se pune problema reducerii sau eliminării, ceea ce se pune problema este că, pe baza observaţiilor făcute de Comisie, suntem într-un proces de discuţii şi probabil că anumite aspecte vor fi modificate. Aceste aspecte sunt de ordin pur tehnic şi se referă la valoarea în vamă a vehiculelor, la care nu se poate aplica o taxă mai mare decât valoarea lor reziduală. Taxa rămâne în vigoare şi este destinată protecţiei mediului şi când spun mediul înţeleg nu doar natura, ci şi oamenii”, a declarat Tăriceanu.

El a arătat că, dacă anumite prevederi sunt considerate de Comisia Europeană neconforme cu legislaţia europeană, ministrul Varujan Vosganian are mandat să discute la Bruxelles şi ulterior Guvernul va veni cu propuneri care să elimine aceste „aşa-zise neconcordanţe”.

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: