Logitech a lansat mouse-ul care funcţionează atât pe birou, cât şi în aer

lgh.jpg

Logitech a lansat mouse-ul reîncărcabil, fără fir, Logitech MX Air, un produs laser versatil care funcţionează atât pe birou, cât şi în aer. Utilizarea sa este asemănatoare cu cea a unei telecomenzi.

Pentru mulţi, calculatorul serveşte ca spaţiu destinat pentru media digitală, solicitând un nou mod prin care oamenii să controleze, să consume şi să se bucure de muzică, fotografii şi filmuleţe pe calculator. Noul mouse combină trei tehnologii importante: Freespace motion-control, comanda prin gesticulare şi wireless. Astfel utilizatorii pot indica, selecta şi reda fişiere media cu o simplă mişcare uşoară a încheieturii mâinii.

ms.jpg

„Mouse-ul MX Air oferă utilizatorilor o nouă cale de control al conţinutului de divertisment pe calculator,” a precizat Erik Charlton, director de marketing de produs în cadrul Logitech.

Tehnologia Freespace motion control oferă navigare precisă fără limitările întâlnite la dispozitivele precedente, utilizabile în aer. Este bazată pe o combinaţie a senzorilor MEMS (microelectromechanical systems), tehnologiei DSP (digital signal processing) şi tehnologiei wireless RF (radio frequency). Combinaţia le permite utilizatorilor să ţină mouse-ul în orice direcţie şi să se bucure de controlul intuitiv şi fără efort asupra cursorului. Algoritmi sofisticaţi disting între mişcările intenţionate şi neintenţionate ale mâinii, înlăturând efectiv tremurul involuntar pe care fiecare îl are când ţine un dispozitiv în aer.

Comenzile bazate pe gesticulare adaugă un nou nivel de sofisticare mouse-ului MX Air. Pentru a schimba volumul, utilizatorii trebuie să apese şi să ţină apăsat un buton şi să mişte mausul încet, la dreapta pentru a mări volumul iar la stânga pentru a-l da mai încet. Pentru aplicaţiile muzicale, o mişcare circulară la dreapta activează comanda skip track, în timp ce o mişcare la stânga activează repetarea melodiei.

ms2.jpg

În locul unei rotiţe de scroll tradiţionale, MX Air dispune de un panel de scroll sensibil la atingere. O lovitură a degetului pe suprafaţa tabloului activează mecanismul de scroll inert, care îşi potriveşte viteza în acord cu viteza mişcării degetului. Funcţiile media Play/Pause, Volume/Mute, Back şi Select pot fi uşor accesate din aer apăsând cu degetul butoanele largi, luminate potocaliu.

Designul MX Air este completat de un înveliş negru, semitransparent, o bază argintie şi o formă bine conturată. Funcţionează cu tehnologia Logitech 2.4 GHz Digital Cordless, care oferă o rază de acţiune de până la 10 metri. Micro-receiver-ul de 2,4 Ghz, permite conectarea cu un calculator sau un laptop şi o utilizare uşoară.

Produsul va fi disponibil în Statele Unite şi Europa începând din august. Preţul recomandat pentru Europa este de 149,99 euro.

Sursa: CHIP

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: