Atacatorii dezvăluie vulnerabilităţile iPhone

A început distracţia pentru atacatorii care încearcă să descopere vulnerabilităţi ale dispozitivului iPhone şi deja au început să aibă succes. La mai puţin de 72 de ore de la lansare, cercetătorii au raportat cel puţin o vulnerabilitate care ar oferi posibilitatea unui atacator să preia parţial controlul asupra dispozitivului, după ce hacker-ii spun că au descoperit parolele ascunse în soft-ul folosit de Apple, prin care se poate accesa sistemul.

Cea mai importantă vulnerabilitate, raportată de Errata Security, este regăsită în browser-ul Safari de pe iPhone. Prin efectuarea de buffer overflow, un atacator poate prelua controlul asupra browser-ului şi poate rula cod pe dispozitiv, susţine Robert Graham, CEO la Errata.

Aceasta este doar una dintre vulnerabilităţile Safari, pe care cercetătorii de la Errata le-au descoperit la numai câteva ore de la lansarea unei versiuni beta pentru utilizatorii de Windows ai aplicaţiei. Apple s-a mişcat repede şi a remediat o parte dintre aceste probleme, dar nu pe toate.

Tot Erata a atras atenţia asupra unei probleme legată de funcţiile Bluetooth, care ar putea permite blocarea întregului sistem. Reprezentanţii Apple nu au vrut să facă niciun comentariu pe acest subiect.

Sursa: CHIP

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: